Helgesson Trädtjänst

Om oss

 

Vilka är vi

Helgessons Trädtjänst

Helgessons Trädtjänst är ett professionellt trädvårds företag med lång erfarenhet och hög kompetens. Vår grundtanke är välmående träd, medarbetare som trivs och nöjda kunder. Personalen är viktigt för oss och vi arbetar aktivt med en god, säker, omväxlande och trivsam arbetsmiljö.
Våra arborister med ägaren Jonas Helgesson i spetsen är certifierade och välutbildade inom trädvård. Vi erbjuder flera tjänster inom trädvård.

välutbildade och med erfarenhet

Kompetens

Våra arborister har kompetens och utbildning för klättring och arbete med motorsåg från arbetsplattform samt för arbete med motorsåg enligt Säker Skogs motorsågskort A, B, C, E.

Vi har arborister som är ISA- och/eller EAC certifierade arborister, samt har behörighet att göra riskanalyser enligt TRAQ. Några av våra arborister är även utbildade trädgårdsmästare, anläggare och maskinförare. Alla har utbildning ”Arbete på väg” och andra säkerhetsutbildningar som krävs kring de arbeten vi kan anlitas för. I företaget finns en stor mängd allmänbildning och nyfikenhet. Vi arbetar i framkant gällande aktuell forskning på området Träd och Trädvård. Vi är stolta medlemmar i Svenska Trädföreningen och ISA (International Society of Arboriculture).

 

Vi älskar vårt arbete

Personalen hos Helgessons Trädtjänst

Pernilla

Ägare

Jonas H

Ägare och arborist

Ofelia

Arborist

Johannes

Arborist

Henrik

Arborist

Jonas M

Arborist

Eve

Maskinist

Elin

Arborist

Andreas

Arborist

Markus

Arborist

Karna

Administrativ chef

Plantering

Det finns inga genvägar till en bra och lyckad trädplantering. Trädet ska växa i många år och varje år ska dess primära behov vara uppfyllda. Vi har kunskap och erfarenhet av hela arbetsgången från val av art/sort till färdig plantering.

Beskärning

Beskärning är en del av trädvården och syftar till att skapa förutsättningar för stabila, funktionella och estetiska träd. Vi erbjuder beskärningslösningar som gynnar både träden och trädägaren.

Trädflytt

Våra träd är viktigt av många anledningar och det blir allt vanligare att flytta träd till ny plats i samband med t ex byggnationer. Friska välväxta träd kan med framgång flyttas manuellt eller med sk spadmaskin.

Fällning

Varje trädfällningsuppdrag är unikt och vi ser det som en utmaning att erbjuda den metod som passar bäst. Ett träd kan fällas nere vid marken (helfällning) eller så kan det fällas högre upp och då i mindre delar (sektionsfällning).

Stubbfräsning

En stubbe tar flera år innan den försvinner av sig själv. Vi fräser med en mycket effektiv stubbfräs utrustad med kraftig skärutrustning.

Vill du arbeta hos oss?

Blir du nyfiken på trädvård och arboristyrket? Vi har även ett uppbyggt lärlingsystem för dig som vill bli arborist. Välkommen att skicka in en spontanansökan om du vill jobba tillsammans med ett härligt gäng med hög kompetens, omväxlande arbete och i en trivsam arbetsmiljö. Fyll i formuläret nedan.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.